Visualiseren: waarom het werkt en wanneer niet….

To accomplish great things we must first dream, then visualize, then plan… believe… act! ~Alfred A. Montapert

visualiserenVisualisatie is één van de meest krachtige technieken voor het manifesteren van datgene wat je zo graag in je leven wilt zien.

Er zijn echter een paar zaken die je gewoon moet weten over visualiseren. De video van Bob Doyle en Bob Proctor geeft dat perfect weer. In een paar minuten vertellen zij wat maakt dat visualiseren werkt en … waarom niet.

visualiseren, wet van aantrekking

Wat je uitzendt, komt bij je terug

Het heeft allemaal te maken met jouw gevoelens. Of je wilt of niet, de Wet van Aantrekking werkt in ieders leven. Wat je uitzendt, komt bij je terug, wat je zaait is wat je oogst. Zaai je wortel zaadjes, dan krijg je na een periode van tijd wortels en geen prei. Logisch toch?

Deze logica kun je ook doorvoeren in ons leven. Waar we de meeste tijd van de dag aan denken, krijgen wij in ons leven. Denk je vooral aan “wat je niet wilt”, dan krijg je vooral mensen, situaties en omstandigheden in je leven die vallen in de categorie “wat je niet wilt”. Denk je vooral aan dat het allemaal “moeilijk” is, dan krijg je vooral mensen, situaties en omstandigheden op je pad, die je als “moeilijk” bestempeld.

Het zijn de gevoelens die door jouw gedachten worden opgeroepen, die bepalen wat je aantrekt in je leven: hetzelfde trekt hetzelfde aan. Dus ben je veel boos, dan zul je nog meer boos aantrekken. Ben je blij, dan zul je nog meer blij aantrekken.

Ik kan me voorstellen dat dit best confronterend is, want dat betekent dat je zelf de oorzaak bent van de resultaten in jouw leven. Als de resultaten niet overeenkomen met wat je het liefste wil, kijk dan eens van een afstandje naar jouw leven. Hoe voel jij het grootste deel van de dag? Bang, angstig, boos, verveeld, blij, opgewonden, terneergeslagen,  optimistisch….? Welke gedachten gaan er door je hoofd, wat zeg je zoal tegen jezelf en tegen anderen. Allemaal indicatoren om er achter te komen wat jij aan het zaaien bent.

Wil je meer uit je leven halen, zul je iets anders moeten doen

Wil je meer uit het leven halen, dan zul je iets anders moeten doen. Als je blijft denken, wat je altijd al dacht, dan blijf je doen wat je altijd al deed en krijg je wat je altijd al kreeg. Je hebt een nieuw zaadje te planten én  er voor te zorgen door actie te nemen, zoals het water geven en onkruid wieden, zodat het kan groeien en tot wasdom kan komen.

Zo gaat het ook in jouw leven. Als je iets wilt veranderen, heb je te weten wat je dan wel wilt. Wil je meer blijheid (zaadje), bied dan meer blijheid aan door bijvoorbeeld het positieve in alles te zien, het positieve te benoemen in plaats van het negatieve of blijer te reageren op anderen om je heen (actie nemen). Dat voelt misschien wat raar in het begin, maar hé … alles went.

Doe meer dingen waar je wel blij van wordt en houd dat een tijd vol. Het brein heeft tijd nodig om een nieuw neuraal netwerk aan te leggen voor deze nieuwe manier van doen. Als je het lang genoeg vol houdt, dan is het netwerk klaar en is het voor jou een automatisme geworden. Het vereist enige discipline. Een simpele formule, maar niet altijd makkelijk uit te voeren.

Één geruststelling… zoals je een olifant eet, zo neem je ook actie…. hap voor hap. Dus neem nu de eerste stap en dan wordt vanzelf duidelijk welke volgende stap je hebt te nemen!

_________________________________________________________________________

Wat je nog meer kunt doen:

1) Schrijf je in voor de gratis cd serie Your Wish is Your Command (waarde € 97,-) om meer te leren over hoe jij jouw dromen kunt manifesteren
2) Begin je dag met de 3 minuten inspiratie zodat je elke dag een positieve start maakt en automatisch een positieve attitude ontwikkelt
3) Laat je coachen om te achterhalen wat je tegenhoudt om het anders aan te pakken.
3) Gebruik de Sociale media links om dit artikel te delen met je vrienden

_________________________________________________________________________

Speak Your Mind

*