Stel je eigen regels voor succes!

“What the mind of men can conceive and believe, it can achieve”– Napoleon Hill

what the mind can conceive and believe, it can achieve - Napoleon HillIn iets geloven of op iets hopen, zijn twee hele verschillende dingen. Stel: je hoopt dat je die andere baan zult krijgen of je gelooft dat je die andere baan zult krijgen. Klinkt heel anders, toch?

Wat is het verschil? Als je hoopt op iets, ook wel wishful thinking genoemd, dan blijf je afwachtend. Je komt niet in actie. Je wenst iets, maar je voelt je daarin niet helemaal betrokken.  Als gevolg daarvan zal het meer bij een wens blijven, dan dat er daadwerkelijk wat veranderd.

Als je gelooft in iets en gelooft dat je het kan, dan ontstaat er een actiegerichtheid in je. Je bent ervan overtuigd dat jij iets teweeg kunt brengen.

Geloof is de drijvende kracht achter alle grote successen. Kijk maar naar dit filmpje.

Geloof is de kracht achter elk succes

Zou bijvoorbeeld Edison niet geloofd hebben dat hij staat was om een elektrische gloeilamp te maken, dan was hij nooit zo lang blijven proberen.  Hij heeft 9999x gemerkt dat het niet lukte en toen was het raak! Wat een motivatie, wat een geloof.

De hoogte van jouw succes is afhankelijk van de hoogte van jouw geloof.  De mate van jouw succes wordt bepaald door de mate van jouw geloof erin.

Kijk is om je heen…. Of kijk eens naar je eigen prestaties. Ben je soms aan bepaalde zaken begonnen en tussentijds gestopt? Ben je aan sommige dingen nooit begonnen, terwijl het misschien toch wel beter voor je zou zijn? Waarom? Je geloofde er niet (meer) in. Je had niet het gevoel dat het iets zou worden of iets zou opleveren, toch?

Als ik naar mij zelf kijk, dan ben ik vele dingen begonnen en heb ik heel veel daarvan niet afgemaakt. Waarom? Er kwam wat anders langs wat ik ook heel leuk vond…. Tenminste dat was mijn excuus. Ik had als overtuiging dat ik veel dingen leuk vond en als ik me in iets moest verdiepen of het werd meer en meer routinematig, dan werd het al gauw saai voor me. Ja ja…. Ik had een prachtig excuus. Nu weet ik wel beter.

Ik heb mezelf eens onder de loep genomen en me afgevraagd “wat wil ik nu eigenlijk, waar wil ik nu mijn tijd in stoppen, waar ga ik voor?” Dit heeft geresulteerd in een wensen of dromenlijst, die ik vertaald heb in een visionbord. Dat is nu mijn ijkpunt. Elke ochtend start ik met mijn visionboard, waarop een overzicht van mijn doelen staat die ik graag in mijn leven wil bereiken. Doelen die ik ook kan geloven. Dat laatste is essentieel!

Ik heb dus niet als doel de jackpot van 9.1 miljoen te winnen. Dat kan ik niet geloven. Nee, ik heb doelen die ik graag wil én waar ik in geloof. Waarom heb ik deze zo geformuleerd? Als ik de lat van mijn doelen té hoog stel, dan is de kans groot dat ik in de valkuil trap van het hopen op dat er iets gaat gebeuren. Ik trap in de valkuil van het niet in actie komen. Ik trap in de valkuil van het wel wensen, maar er niet echt bij betrokken zijn.

De mate van succes is afhankelijk van de mate van geloof

Als ik mijn doelen zo stel, dat ik het graag wil én erin kan geloven, dan kom ik veel makkelijker in actie. Dan is het veel makkelijker om mijn focus daarop te houden. Daar kan ik in geloven. Dat is cruciaal om in actie te komen en te blijven.

Een voorbeeld. Stel dat ik graag slanker wil zijn en 10 kilo minder wil wegen. Dan is dat in 1 maand tijd een enorme opgave. Je hebt op een soort van crash dieet te gaan om dat te kunnen bereiken. Het geloof is klein, de kans groot dat je afhaakt. Geen goede doelstelling dus. Je kunt veel beter beginnen met 2 kilo in de eerste maand, zodat je geloof groot blijft. Is de kans veel groter dat je in actie komt én blijft.

Op deze manier je doelen stellen en zorgen voor een groot geloof daarin, brengt succes met zich mee. Stel je eigen regels voor succes. Begin klein, zodat je steeds meer gaat geloven dat je iets kunt. Stapje voor stapje gaat je geloof omhoog en zo kun je stapje voor stapje je doelen ook groter maken!

_________________________________________________________________________

Wat je nog meer kunt doen:

1) Schrijf je in voor de gratis cd serie Your Wish is Your Command (waarde € 97,-) om te leren hoe jij jouw geloof kunt verhogen
2) Laat je coachen en leer jouw doelen zo neer te zetten, dat je erin gelooft en je succes drastisch omhoog gaat.
3) Gebruik de Sociale media links om dit artikel te delen met je vrienden

_________________________________________________________________________

Speak Your Mind

*