Last van uitstelgedrag?

Procrastination is the art of keeping up with yesterday. ~Don Marquis

Lees deze ongelooflijke statistiek eens:

Volgens Dr. Edward Miller, decaan van John’s Hopkins’s University veranderen negen van de tien mensen die een  hart bypass operatie hebben ondergaan, na de operatie niet hun gedrag of leefstijl ook al worden ze geconfronteerd met mogelijk overlijden als gevolg van het niet veranderen!

Ongelooflijk toch? Het is triest, maar waar.

Herken jij dat ook in jouw leven, dat je iets probeert te veranderen of ergens mee wilt stoppen?
Kijk eens naar je voornemens voor dit nieuwe jaar. Wat heb jij je voorgenomen?

 • Wil je een betere gezondheid hebben, maar krijg je het niet voor elkaar om je eet patronen en gewoonten te veranderen?
 • Wil je meer geld verdienen, maar blijf je gewoon hetzelfde doen?
 • wil je een betere of andere relatie en onderneem je geen actie?

Waarom is het zo moeilijk om je gedrag of leefstijl te veranderen?

Uit onderzoek blijkt dat het menselijk brein de reden is van deze terugkerende terugval in hetzelfde gedrag. De bedrading in jouw brein komt exact overeen met de huidige resultaten die je nu bereikt. Jouw brein bepaalt welke resultaten jij krijgt. (Lees hier meer over).

Jouw brein bestaat uit neurale paden, die op basis van jouw ervaringen in het leven zijn opgeslagen. Elke keer dat je bijvoorbeeld gaat fietsen, zul je merken dat je precies zo fietst als je geleerd hebt. Een jongen zal eerder zijn been achter over de fiets gooien dan een meisje. Waarom? Omdat de meeste jongens dat zo geleerd hebben. Kijk maar eens naar de jongens die op oma fietsen rijden. De meesten zwiepen hun been achter het zadel langs, terwijl het helemaal niet nodig is!

Zo is het ook met je eetpatronen, de manier waarop en hoeveel geld je verdiend en welke relaties jij hebt.

Jouw Dagelijkse Gewoonten Zorgen Voor De Resultaten Die Jij Nu Hebt In Jouw Leven

Het is aangeleerd gedrag. Dat is alles wat je keer op keer doet en wat je normaal bent gaan vinden. Dit is in je brein vertaald en vastgelegd door middel van neurale paden. Het zijn gewoonten, die je zonder nadenken doet. Heel prettig, want dan hoef je niet elke keer na te denken hoe je bijvoorbeeld op een fiets moet stappen. Scheelt bakken met energie. Alleen….

Als je nu iets hebt aangeleerd wat niet het gewenste resultaat oplevert? Dan heb je dus wel die neurale paden aangelegd en is de kans groot dat je elke keer toch weer datgene doet wat je eigenlijk niet wilt. Kijk maar naar het onderzoek van de mensen die een bypass operatie hebben ondergaan.

Zo geldt dat ook voor jou. Je wilt bijvoorbeeld afvallen of meer sporten om zo een betere vitaliteit te krijgen, je wilt betere relaties of meer geld dit jaar verdienen. Mensen maken prachtige voornemens, maar de gewoonten winnen het toch vaak van ze. Ze gaan alleen vandaag niet naar de sportschool, een ander keertje, want er is op televisie dat leuke programma. Jammer om dat net nu te missen. En ach dat ene chocolaatje dat je elke avond neemt bij de koffie, dat mag toch nog wel een keertje…. Morgen stop je er heus wel mee. Herkenbaar?

Deze ingeslepen gewoonten saboteren onze voornemens om het anders te doen en daardoor gelukkiger en succesvoller te zijn. We blijven maar steeds terugvallen in onze oude gewoonten.

Wat is er nodig voor nieuw gedrag?

Wat je nodig hebt, is inzicht in:

 • hoe je nieuwe dingen leert
 • hoe je brein werkt
 • hoe je jouw brein opnieuw kunt instellen.

om zo:

 • betere relaties te hebben
 • gelukkiger te voelen
 • meer geld aan te trekken
 • en gezonder en vitaler te zijn.

Luister naar de cd’s van Your Wish Is Your Command

Stel je voor dat je onderwezen wordt in…

 • Hoe je gemakkelijk meer geld aantrekt
 • Hoe je super gezond kunt zijn
 • Hoe je de romantische liefdevolle relatie van je dromen kan hebben
 • Hoe je onbeperkt persoonlijke kracht in je leven kunt hebben
 • Hoe je ongelooflijk happy kunt zijn
 • Hoe stress, zorgen, angst uit te bannen en vol vertrouwen en zelf verzekerd te zijn
 • Hoe de leefstijl en de vrijheid te hebben die je altijd al graag wilde
 • Hoe geluk te hebben en gelukkig te zijn in het leven

Je zou dit allemaal kunnen doen en zelfs nog meer. Wat zou jij dan doen?

Luister naar de  CD’s van Your Wish is Your Command en begin met de veranderingen die nodig zijn om jouw wensen waar te maken. Je weet nu dat jouw huidige dagelijkse gewoonten niet leiden tot andere resultaten. Je zult iets anders moeten doen. Als je blijft doen wat je altijd hebt gedaan, dan krijg je wat je altijd hebt gekregen!

_________________________________________________________________________

Wat je nog meer kunt doen:

1) Wil je liever support en ondersteuning bij het doorbreken van je oude patronen en jouw uitstelgedrag, laat je dan coachen en Leer hoe jij jouw brein opnieuw kunt programmeren voor meer succes en happiness

2) Gebruik de Sociale media links om dit artikel te delen met je vrienden

_________________________________________________________________________

Speak Your Mind

*