Crises? Wie bepaalt dat?

Where your attention goes, energy flows en live goes.

positief denken, succes, happiness, mindset

Als je de kranten leest, dan is het kommer en kwel. Dit jaar wordt volgens premier Rutten nog erger dan vorig jaar. De kranten en de televisie gaan, lijkt het wel, nergens anders meer over dan het bestrijden van de crises en het zo klein mogelijk houden van de schuldenlast.

Deze herhaaldelijk uitgesproken en geschreven boodschappen hebben een behoorlijk negatief effect op ons denken en onze creativiteit. Hoezo?

Waar jij je aandacht opricht, beheerst jouw leven.

Je kunt je geest heel mooi vergelijken met een leeg glas. Het glas vult zich met alles wat jij daarin schenkt. Stop je er nieuws in waarin mensen elkaar naar beneden halen, vette roddels of nieuws over hoe slecht het allemaal gaat, dan schenk je er vies water in. Dit vieze water is het filter waarmee jij de rest van de wereld bekijkt.

Je kunt het water in dit glas schoner krijgen door er schoon en puur water aan toe te voegen. Hoe ziet dat schone water er uit? Positieve, inspirerende en ondersteunende boodschappen. Bijvoorbeeld ideeën die gericht zijn op het creëren van meer succes, gezondheid, welzijn, balans, plezier en business.

Maar het is niet makkelijk als we omringt zijn met mensen en boodschappen die continue vies water in ons glas willen schenken.  Waarom zijn die boodschappen allemaal zo negatief? Het verkoopt! Niets krijgt meer aandacht van de mensen als slecht nieuws. Waarom?

Onze geest of mind is niet zo vormgegeven dat het ons happy maakt. Integendeel, happiness is niet de functie van de geest. Z’n grootste opdracht is om te overleven en constant te kijken of er gevaar dreigt. Het blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat de kans op aandacht voor een boodschap  groter is als het gaat over negatief nieuws dan als het gaat over happy feel good verhalen en reportages.

 

Je krijgt waar je de meeste tijd aan denkt.

Door jezelf continue bloot te stellen aan kranten, televisie en sociale media waar het negatief nieuws hoogtij dagen viert, dan word je denken daar na verloop van tijd mee besmet. Waar jij je aandacht op richt, wordt groter en meer aanwezig in je leven. Wat sta jij jezelf toe om te horen en te zien?

Hoe kun je omgaan met deze negatieve invloeden? Heel simpel er zit een aan en uitknop op de televisie, ipad, iphone, etc.. Je kunt dus meer controle op de invloeden van buitenaf hebben, dan je denkt.

Waar heb je zoal controle op:

  • niet op de nationale economie, wel op jouw economie,
  • niet op de gezondheidszorg, wel op jouw gezondheid,
  • niet de oorlogen, wel de harmonie en vrede in jouw omgeving.

Stop ermee aandacht te geven aan wat je niet kunt beheersen of het gaat jouw leven beheersen. Neem de controle over je geest terug, zodat je de controle over je leven terug krijgt. Laat andere mensen niet jouw attitude bepalen en daarmee de hoop voor jouw toekomst. Laat anderen niet bepalen of je genoeg potentie hebt om iets moois neer te zetten.

Focus je aandacht op ideeën, informatie en kennis die je helpen te groeien, te creëren en bij te dragen aan het maken van een verschil in deze wereld.

Andere Focus, Andere Resultaten

Vul je geest met andere inspirerende zaken en maak een verschil in deze wereld. Begin vandaag nog met ‘3 minuten Inspiratie’. Maak er een gewoonte van om elke dag met Inspirerende boodschappen te beginnen en ervaar hoe jij controle neemt over jouw leven.
De 3 minuten inspiratie zorgt voor een geweldige positieve boost die aanzet tot positieve actie. Neem NU actie en ga naar 3 minuten inspiratie voor een dagelijkse boost aan feel good!

Speak Your Mind

*