7 Manieren om meer geld aan te trekken

Wet van AantrekkingWil jij meer geld in je leven hebben? Dat wil iedereen toch? Het maakt niet uit hoeveel geld we hebben, de meesten van ons zouden best meer financiële overvloed in hun leven willen, toch?

In dit artikel bespreek ik 7 manieren om meer geld te creëren. Laat ik meteen duidelijk zijn. Het betreft geen beleggingsadviezen. Alle 7 manieren gaan over je houding, die nodig is om geld te kunnen aantrekken. Geld is energie.

Als je geen of in jouw ogen te weinig geld hebt, dan denken velen van ons dat geld ons maakt tot iemand met wellicht meer zekerheid, meer succes, meer aanzien, meer invloed of meer rust. Helaas, het is precies het tegenovergestelde.

Wat is jouw houding ten aanzien van geld?

Geld komt in je leven, als je al de houding hebt van meer zekerheid, meer succes, meer…. Je hebt eerst de juiste houding te hebben ten aanzien van geld, voordat je meer geld kunt aantrekken. Verwarrend? Laat mij het je uitleggen.

Als je graag iets wilt, dan heb je een verlangen. Dat verlangen kan bijvoorbeeld een leuke vakantie zijn of een nieuwe auto of meer geld. Het maakt niet uit. De vraag is waarom wil je dat? Wat levert het je op? Welk gevoel geeft je dat? Is het vrijheid, plezier, rust, overvloed, geluk, zekerheid, veiligheid ….?

Dat specifieke gevoel is wat je het liefst wil aantrekken, dat zit onder je verlangen. Voor wat betreft geld kan het bijvoorbeeld meer zekerheid zijn. Wat is dat voor jou? Dat gevoel dat onder het verlangen van meer geld zit, daarvan heb je nu meer van aan te bieden in je leven. Dan pas kan er ook meer geld jouw kant op stromen. Waarom?

Geloof jij in de zwaartekracht en….  in de Wet van Aantrekking?

Er is een wet in ons leven, die net als de zwaartekracht ons leven beïnvloedt. Zoals bekend zorgt de zwaartekracht voor een hele duidelijke formule; wat je omhoog gooit, komt altijd weer naar beneden. Geen twijfel daarover! De Wet van Aantrekking is ook zo’n andere belangrijke universele wet met ook een hele duidelijke consequente formule. Geldt altijd en overal: Dat wat je uitzendt in het leven, krijg je terug; ” like attracks like” of dat wat je zaait, zul je oogsten.

Wat heb je te doen als je meer zekerheid in je leven wilt? Je hebt meer zekerheid te zaaien, zodat je meer zekerheid in je leven zult oogsten. Je hebt dus dat wat je graag wilt aantrekken in je leven, eerst zelf te geven. Wohhh….

Dit is een wet, waar veel mensen moeite mee hebben. De Wet van Aantrekking is een hele consequente (en als je het juist toepast een hele plezierige) formule; dat wat je erin stopt, komt er meer van uit. Je hebt dus eerst zelf te geven waar je meer van wilt ontvangen. In het voorbeeld van geld wil je meer zekerheid. Wat heb je te doen? Je vaker zeker te voelen in je huidige situatie! Hoe? Door eerst een andere houding te hebben in het leven en daarvoor zijn nu de 7 manieren om meer geld aan te trekken :)

Hoe kun je samenwerken met de Wet van Aantrekking als het gaat om geld?

1. Laat de behoefte aan geld los.
Na bovenstaande is het waarschijnlijk wel duidelijk, dat als je denkt vanuit te weinig geld of schaarste, dat je dan een gevoel uitzendt, die meer uitnodigt tot weinig geld of schaarste, toch? Nodig hebben en overvloed gaan niet samen. Focus je meer op dingen in je leven waar je wel de overvloed kunt zien; je gezin, je hobbies, je vrienden, je werk, de buurt, je huis, je huidieren. Houd je daar meer mee bezig. De Wet van Aantrekking zal door ‘like attracks like’ zorgen dat je nog meer overvloed zult ervaren. De formule is simpel, maar niet makkelijk. Wil je hulp, laat je dan coachen.

2. Wees content met het heden.
Weerstand bieden aan de huidige stand van zaken maakt het alleen maar erger. Weerstand is ook een gevoel. Een gevoel van boosheid, frustratie of angst zorgt alleen maar voor het aantrekken van meer situaties en omstandigheden met dat gevoel; ‘like attracks like” (deze gaat hand in hand met # 1.) Weerstand is als een dam, het houdt jouw verlangens achter de dam, totdat jij jouw weerstand laat vallen. Dan word je overstroomt. Vertel bijvoorbeeld eens een ander en beter geldverhaal. Praat je telkens over niet genoeg hebben of meer nodig hebben? Je blijft in hetzelfde hangen. Maak een ander verhaal waardoor je een shift in je gevoel maakt, zoals “het is oke”, “alles werkt, ik hoef niet uit te vinden hoe het werkt”.

3. Doe wat anders.
Geef jezelf het geschenk van wat je denkt dat het hebben van geld voor jou zal doen. Geeft het je rust, geluk, plezier of opluchting? Adem is lekker diep in en uit en ga spelen met je huisdier, maak plezier met je vrienden of gezin. Doe dingen die je meer van het gewenste gevoel geven. Laat geld je leven niet domineren. De grap is, dat geld eerder naar je toekomt als je er minder (zorgelijk) mee bezig bent. Met andere woorden richt je aandacht eens wat vaker op andere dingen. Zeer verfrissend.

4. Doen alsof.
Je hoeft niet direct geld te hebben om toch de energie van geld uit te stralen. Aangezien je krijgt wat je uitzendt, kun je ook net doen alsof je geld hebt. Jouw brein gelooft alles, het maakt geen verschil in of jij het werkelijk hebt of dat jij het visualiseert! Hier is hoe iemand die ik ken het deed. Als er een (hoge) rekening in de bus viel, ging hij in plaats van wanhopig te worden, hardop uitroepen: “Oooh, het is maar goed dat ik rijk ben”. Hij was het niet, toen….

5. Verbeter relatie met geld
Hoe is jouw relatie met geld? Ben je er positief over? Ben je waarderend naar geld? Let de komende tijd is hoe je met geld omgaat. Praat positief over geld, het doet wat met je gevoel!

6. Wees goed voor jezelf.
Omdat ‘like attracks like’ kun je er van uit gaan, dat als jij goed voor jezelf zorgt, je als vanzelf meer dingen op je pad krijgt waardoor er nog beter voor jou wordt gezorgd.

7. Pas een geld manifesterende techniek toe
Visualiseer meer geld, maak een collage of visionboard, zing er over, doe de geld-dans.

_________________________________________________________________________

Wil je meer leren:

1) Schrijf je in voor de gratis cd serie Your Wish is Your Command (waarde € 97,-) om meer te leren over het maken van meer geld met de nieuwste hersenonderzoek
2) Laat je coachen om een andere mindset te ontwikkelen met andere resultaten
3) Gebruik de Sociale media links om dit artikel te delen met je vrienden

_________________________________________________________________________

Speak Your Mind

*