3 Positieve affirmaties om je brein opnieuw te bedraden

positieve affirmaties “I am deeply fulfilled by all that I do.” ~Louise Hay
Heb jij je ook wel eens verscholen achter het feit dat je te oud bent om iets nieuws te leren of een andere weg te kiezen of wat dan ook? Of misschien was er een andere beperkende overtuiging die je ‘benutte’ en jou ondertussen weg hield van jouw ideale leven. 

Als dat zo is, dan moet ik je even iets vertellen …

Een overtuiging is niets anders dan een gedachte die je continu herhaald, dag in dag uit, uur in uur uit en ………………………

je kunt het VERANDEREN.

‘How to Lose Your Mind and Create a New One…..

Negatieve overtuigingen over jezelf zoals ‘dat kan ik niet’, ‘daar ben ik niet goed in’, ‘daar ben ik niet slim genoeg voor’ of overtuigingen over andere mensen of omstandigheden kun je veranderen. Niet even zo tussen neus en lippen door, maar vanuit een enorm verlangen om het anders te gaan doen.

Coachklanten willen nog wel eens zeggen: ‘maar Jacqueline dat is helemaal waar wat je zegt, maar ik ben al wat ouder, zo makkelijk verander je dat niet meer.” Weet je, veel mensen geloven dat als ze eenmaal een bepaalde leeftijd hebben bereikt, hun persoonlijkheid zo ingesleten is, dat het onmogelijk is om te veranderen . Dr Joe Dispenza heeft over dat maatschappelijk fenomeen van ouder worden en veranderen een fantastisch boek geschreven ‘Breaking the Habit of Being Yourself : How to Lose Your Mind and Create a New One’.

De titel alleen al is om van te smullen. In dit boek beschrijft hij vanuit diverse onderzoeken dat onze identiteit en persoonlijkheid volledig gevormd zijn tegen de tijd dat we midden 30 zijn. Dit betekent voor degenen die daar boven zitten dat er dan een select geheel van gedragingen, attitudes, overtuigingen, emotionele reacties, gewoonten, vaardigheden, associatieve herinneringen , geconditioneerde reacties en percepties onbewust geprogrammeerd zijn in ons. Deze programma’s draaien 24 uur per dag. Ze zijn vastgelegd in jouw hersenen door middel van neurale paden, zeg maar jouw bedrading.

Als je blijft doen wat je altijd hebt gedaan, krijg je wat je altijd hebt gekregen

Dat betekent dat we dezelfde gedachten denken, dezelfde gevoelens, op identieke wijze, ons op dezelfde manier gedragen, dezelfde dogma’s geloven en de werkelijkheid steeds weer op dezelfde manier bekijken. Als we halverwege de 30 zijn, dan bestaan wij voor ongeveer 95 procent uit een reeks van onderbewuste programma’s die volautomatisch draaien.

Denk maar eens aan autorijden en tanden poetsen. Denk je daar nog bij na? Mijn dochter kreeg een tijdje geleden een kaart mee van de tandarts over hoe je je tanden het beste kunt poetsen. We hebben het samen uitgeprobeerd. We moesten de regels en de plaatjes echt goed lezen en bekijken, anders vervielen wij gewoon weer in onze eigen maniertjes. Dit alles geldt ook voor je hele leven, denk maar eens aan hoe jij je zorgen maakt over de toekomst en jouw financiën, over hoe je reageert op stress, je klaagt over alles en de schuld geeft aan anderen. Je doet het elke keer weer op dezelfde manier.

Praat anders tegen jezelf

Maar….er is hoop! En waar hoop is, is leven! Het goede nieuws is dat het niet zo hoeft te blijven.Je hebt meer controle over je overtuigingen dan je denkt of weet (ongeacht je leeftijd 😉 ).

Het begint allemaal met positieve self-talk en positieve visualisatie. De manier om een positieve vibratie in jouw leven en in de wereld van anderen te brengen. De manier om meer positieve mensen en meer positieve kansen aan te trekken in jouw leven. Het is één van de natuurwetten; wees positief en je zult positiviteit aantrekken! Door je vibratie of frequentie te verhogen, sta je zelf meer in je kracht en zul je meer mogelijkheden hebben om je dromen te manifesteren.

Dus….. hoor ik je al denken, hoe doe je dat dan?

Je kunt beginnen met onderstaande 3 krachtige affirmaties, die helpen bij het opnieuw bedraden van je hersenen. Alleen kies je nu bewust voor een bedrading die leidt tot meer positiviteit in jouw leven! Andere maniertjes dus.

Affirmatie # 1 – Ik ben een creatief persoon!
Als je een andere realiteit wilt, zeg dit zo vaak mogelijk. Hardop of in je hoofd. Als je wilt geloven dat jij de de schepper bent van je eigen werkelijkheid, moet je wel eerst geloven in jouw vermogen om te creëren. Kun je nog herinneren, dat je als kind vaak enorme had en daar helemaal in onderdompelde? Doe dat nu weer. Wat wil je in je leven? Stel je het eens voor; hoe ziet dat eruit, welke kleuren, welke geluiden, wat voor een gevoel geeft je dat, etc.. Zodra je gelooft in je vermogen om je eigen werkelijkheid te scheppen, is het tijd voor de volgende affirmatie.

Affirmatie # 2 – Ik ben het waard om alles te ontvangen waarna ik verlang!
Een fantastische manier om jouw visualisatie technieken te verbeteren, is te kijken naar anderen die al datgene hebben of zijn wat jij ook wilt hebben of zijn. Mensen, die het succes, het geluk of wat dan ook al hebben, wat jij ook graag wilt. Maar pas op, kijk niet met gevoelens van afgunst of jaloezie, dan haal je jouw vibratie weer helemaal naar beneden. Zodra jij gelooft dat je het waard bent, dan gaat de deur naar zelfde liefde open….. en laten daar nu ook de kansen liggen!

Affirmatie # 3 – Ik houd van mijn leven!
Ongeacht wat er gebeurd is in je verleden, deze omstandigheden hebben je gebracht waar je nu bent. Bekijk dat leven is vanuit een heel ander perspectief. Zie het avontuur dat het gebracht heeft. Wees dankbaar voor de ervaringen die het jou heeft opgeleverd. Als je meer waardering kunt vinden in je leven, dan zal de waardering sneller de weg naar jouw leven vinden.

Zorg voor hulptroepen

Door de waan van de dag is het vaak uitdagend om elke dag je deze affirmaties te herinneren. Er zijn zoveel afleidingen en zaken die je aandacht vragen en waar je nog niet anders op kunt reageren. Om je te ondersteunen, is er het visualisatietool van MindMovies. Zij hebben een visualisatie tool gecreëerd, die je helpt om in 3 minuten per dag je brein te veranderen naar meer happiness, meer succes en meer plezier. Ik gebruik het zelf ook elke dag. Zo houd ik focus op wat ik wil en weet ik gedurende dag waar mijn prioriteiten liggen.

Ik heb mij aangewend om elke ochtend te visualiseren, waarbij ik dit tool gebruik om de affirmaties te zien, de plaatjes waarop mijn wensen staan te zien en de muziek te horen die mij helemaal vrolijk maakt. Een geweldig begin van de dag!

Neem zelf maar een kijkje bij MindMovies.

 

 

Speak Your Mind

*